Вашата сватба вероятно ще бъде най-сниманият ден в живота ви. Естествено, искате всичко да бъде перфектно – от разположението на гостите и музиката до кетъринга и декорацията. Един аспект, който не бива да се пренебрегва, е вашият сватбен грим. Абслоютен хит е да се съобразим с тенденциите на сватбения грим през 2024, но има някои вечни правила, които остават универсални за всеки сезон. Ето десет съвета, които ще ви помогнат да постигнете безупречен вид в големия ден:

сватбен грим

1. Вземете предвид сезона на сватбата

Изборът на фон дьо тен трябва да се съобрази с условията, при които ще се провежда сватбата. За зимни сватби изберете фон дьо тен, който няма да изглежда твърде сух или матов, а за летни сватби изберете такъв, който не става твърде лъскав твърде бързо. Ако сватбата ви е от деня до нощта, изберете дълготраен продукт.

2. Изберете червило или балсам, в който се чувствате комфортно

Винаги пробвайте различни нюанси на червило преди големия ден и изберете този, който ви кара да се чувствате най-добре. Натуралните цветове са винаги добър избор, но ако искате нещо по-дръзко, изберете цветове, които остават дълго време.

3. Пийте много вода преди големия ден

сватбен грим

Хидратираната кожа ще позволи най-доброто приложение на грима. Пийте достатъчно вода всеки ден, за да поддържате кожата си в най-добро състояние.

4. Направете пробен сватбен грим и пробна сватбена прическа

Пробният грим и прическа за сватбата са важени както за вас, така и за гримьора. Това ви дава възможност да изпробвате различни визии и да се уверите, че избраната визия ще издържи през целия ден.

5. Използвайте водоустойчиви продукти

Използвайте водоустойчиви продукти, за да сте сигурни, че гримът ви ще издържи на сълзи и пот. Това включва водоустойчива спирала и очна линия.

6. Намерете баланс във визията си

Ако избирате опушен поглед за очите, оставете устните в натурален цвят. Ако предпочитате дръзки устни, изберете лек грим за кожата. Матовите червила са по-дълготрайни и изискват по-малко поддръжка.

7. Дръжте няколко продукта под ръка през целия ден

Носете със себе си червило и абсорбиращи хартийки за премахване на излишния блясък. Прозрачната пудра също е полезна за бързи корекции.

8. Уверете се, че фон дьо тенът ви е перфектен цвят

Фон дьо тенът трябва да е възможно най-близо до цвета на кожата ви или до тена на врата ви. Това ще гарантира, че лицето и вратът ви изглеждат еднакво на снимките.

9. Нанесете овлажнител преди да използвате автобронзант

сватбен грим

Овлажнителят действа като бариера и предотвратява прекомерното потъмняване на сухи зони като лактите и коленете. Нанесете автобронзанта равномерно за естествен вид.

10. Използвайте продукт за избелване на зъбите

Усмивката е нещо, което ще носите този ден, затова е важно зъбите ви да изглеждат добре. Започнете да използвате продукт за избелване на зъбите няколко месеца преди сватбата, за да постигнете желания ефект.

Следвайки тези съвети, ще можете да постигнете безупречен сватбен грим и да се чувствате уверени и красиви в сватбения си ден. Ако искате да се доверите на професионалист за сватбен грим във Варна, ние сме тук за вас.

Related Blogs

сватбени прически
сватбен грим
грим за сватба